Olen Essi Puolakanaho, parikymppinen koiraharrastaja Lappeenrannasta. Olen tehnyt töitä koirien parissa vuodesta 2012 lähtien mm. koirahoitolassa ja trimmaajana. Oman toiminimen perustin keväällä 2017 trimmauspalveluille ja keväällä 2019 suoritin koirahierojan ammattitutkinnon. 

Koirahieronnan osalta tavoitteenani on parantaa ja ylläpitää niin koti-, harrastus-, metsästys- kuin työkoirienkin hyvinvointia hieronnan avulla. Olen löytänyt itselleni alan, jossa aidosti haluan kehittyä. Välillä olenkin vitsaillut, että "10 vuoden kuluttua haluan tietää tästä alasta kaiken". Se tuskin on mahdollista, mutta työ itsessään opettaa jatkuvasti jotain uutta ja jokaisen asiakkaan, työkokemuksen sekä lisäkoulutusten myötä olen toivottavasti vuosi vuodelta viisaampi.

Trimmauksia (koneajelut, siistimiset, nypinnät) ja pesuja teen kaikenkarvaisille ja luonteisille kotikoirille, lukuunottamatta kauttaaltaan saksilla muotoon leikattavia koiria.  

Kotoamme löytyy neljä koiraa (lk pyreneittenpaimenkoira, lk hollanninpaimenkoira, jackrussellinterrieri sekä labradorinnoutaja), kaksi kissaa ja kaksi marsua. Lisäksi laumassamme vierailee silloin tällöin isäni kanssa yhteisomistuksessa oleva kk saksanseisoja. Omien koirieni kanssa harrastan ja kilpailen lähinnä agilityssä, tokossa ja rallytokossa, jonkin verran käyn myös näyttelyissä. Päälajina näistä kuitenkin ehdottomasti agility.

Vastaanottoni sijaitsee kotonani Joutsenossa erillisessä kompaktissa toimitilassa. 

Toivotan Sinut ja koirasi lämpimästi tervetulleiksi! 

Essi


Olen:

  • valmistunut eläintenhoitajaksi vuonna 2013 Hyria:sta
  • työskennellyt koirahoitolassa eläintenhoitajana sekä trimmaajana 2012-2015
  • suorittanut kasvattajan peruskurssin marraskuussa 2017 sekä allekirjoittanut Suomen Kennelliiton kasvattajasitoumuksen
  • perustanut oman toiminimen Huoleton Koirapalvelut (ent. IisiTrimmi) keväällä 2017 
  • suorittanut koirahierojan ammattitutkinnon Kainuun ammattiopistossa 1/2018-5/2019
  • Suomen Koirahierojat ry:n jäsen

  • hieroja Mustin ja Mirrin hyvinvointipalveluissa Lappeenrannassa. Heidän ajanvaraukseen pääset tästä

  • suorittanut täydennyskoulutuksena SETO:n Koiran neurologisten oireiden erottaminen ja tunnistaminen vastaanotolla 3ov

  • opiskellut Bene Statera- koirien perinteiseksi jäsenkorjaajaksi v. 2022